V iskanju sreče

The Pursuit of Happyness, 2006

V iskanju sreče je film o Chrisu Gardnerju, ki išče srečo. O črncu, ki ni imel priložnosti, pa četudi Rubikovo kocko sestavi v sekundi - v mladosti se ni mogel šolati, zdaj pa ne more dobiti službe. Zato od bolnišnice do bolnišnice - običajno z metrojem ali busom, še raje peš, kot Chris(t) - vlači težke medicinske aparate, ki pa ne gredo v promet. Če bi bil res tako inteligenten, kot zagotavlja film, potem bi mu moralo že zdavnaj kapniti, da njegovo početje ne drži vode (žena zbeži, hladilnik je prazen, otrok je lačen, stanovanje je gone with the wind), toda hej, če bi mu kapnilo, potem ne bi bilo nobene potrebe, da ga igra Will Smith, ki povsem očitno uživa v patetičnem samopomilovanju in svoji filantropski interpretaciji socialnega mazohizma.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €