Godni za Prozac

Xiu Xiu

Xiu Xiu

Xiu Xiu
© Igor Škafar

Drugi, ki so poskrbeli, da se konjenica bliža izpolnitvi sicer zanemarljive kvote v Kudu prebitih večerov, je bil ameriški duo Xiu Xiu, ki je istotam vijačil v torek. Vijačil? No, če je pod vijačenje še šteti aktiviranje semplov ter matric z ritem mašin, ki je skupaj s tolkalskimi ekskurzi dua in kakim bizarnim, cirkuškim intermezzom na kolesarskih zvoncih, poskrbelo za dovolj nenavadno podlago. Podlago? Seveda, podlago, zakaj skupna poteza in nemara razlog za obstoj Xiu Xiu je izraziti vokal, če ne celo osebnoizpovedna besedila Jamieja Stewarta, ki se je dejansko brez rezerve predal petju in čustvovanju. Stewartovo čustvovanje, tja do v nebo vpijočih tožb z od žalosti in besa skrušenim glasom, pa je kaj enodimenzionalno in te, če nisi ravno nepopravljivi depresivec in svetobolnež, kljub intrigantnosti muzike in kopici za podlaganje nezajezljive tuge uporabljenih inštrumentov, kmalu utrudi in zatre vsako iluzijo pestrosti ter dinamike nastopa.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €