Stanka Prodnik Božič

20. 5. 2016  |  Mladina 20  |  Kultura  |  TV

Amerikanizirana Evrovizija

Tudi izpadla Slovenija je Ukrajino postavila pred Rusijo

Polfinalni nastop naše ManuElle, ki jo je spremljal mišičnjak na drogu

Polfinalni nastop naše ManuElle, ki jo je spremljal mišičnjak na drogu
© Andreas Putting/EBU

Evrovizija je modna pista, kar so v letošnjem finalnem večeru pokazali že takoj na začetku, ko so se glasbeni predstavniki in predstavnice posameznih držav po odru sprehodili kot kakšne manekenke in manekeni. Glede na število držav in konfliktov med njimi pa pravzaprav ni nič čudnega, da Evrovizija dostikrat postane tudi politična. Letošnja je potekala na Švedskem. S sodobno, dinamično produkcijo so se tokrat želeli približati slogu šova MTV Music Awards, enako bi lahko rekli za obleke, ki se jih ne bi branila niti Lady Gaga. Evrovizija pač temelji na spektaklu, kiču, bleščicah, šopirjenju in mahanju z zastavami. Je trash na nivoju. Lahko bi rekli, da je prišla daleč od »narodno-zabavnega rocka«, čeprav gre še vedno za kolaž lepljenk, kopij in reciklaže. Od vseh švigajočih reflektorjev, videozaslonov in utrupajočih luči pa je najbrž nemalokdo doživljal epileptične napade.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.