Marcel Štefančič jr.

6. 1. 2017  |  Mladina 1  |  Kultura  |  Film

Kitajski zid

The Great Wall, 2016 Zhang Yimou

Made in China.

Kitajski zid je 150-milijonski kitajsko-ameriški spektakel, zato lahko pričakujete kitajski zid in junaškega belca z irskim akcentom (Matt Damon), oportunističnega avanturista, ki ga bo rešil. Ker ga je posnel Zhang Yimou (Heroj, Hiša letečih bodal), lahko pričakujete “magično” akrobatiko, recimo bandži-vojščakinje, ki jih s kitajskega zidu “namakajo” v žrela zavojevalskih pošasti, bolj digitalnih kot peklenskih.

Ker vse skupaj izgleda kot risanka, lahko pričakujete, da bo imel junak tudi komičnega prijatelja, ki pa ga ne igra žival, temveč človek, no, “Latino”. Ker gre za fantazijski film, za apokaliptično legendo, ne pa za fakt, lahko pričakujete dolgo skeniranje Gospodarja prstanov in srednjega sveta. In ker gre za odo kitajsko-ameriškemu prijateljstvu, si lahko oddahnete – multikulti prikloni so tako globoki, da nas čaka tisoč let miru.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.