10. 12. 2009  |  Mladina 49  |  Kultura

Sergej Dolenc in Žiga Valetič, avtorja komedije

O tem, zakaj sta naredila predstavo “Trgovina s samomorilskimi pripomočki”, ki temelji na motivih nadrealističnega romana Žige Valetiča

/media/www/slike.old/mladina/pstriptizb5.jpg

© Borut Peterlin

IŠČEMO PRODAJALCE IN KUPCE

“Tunel, trgovina s samomorilskimi pripomočki, bo svojo izpostavo kmalu odprl tudi v vaši lokalni kulturni skupnosti. Tam boste do samomorilskih pripomočkov prišli po znižani ceni in brez davčne obremenitve. Če želite, lahko prevzamete brezplačno franšizo in v lastni trgovini, tako pod pultom, celo sami prodajate odlične pripomočke, ki ne delujejo. Če bi samo opazili potencialnega kupca, bi bil svet zagotovo svetlejši!
Povedano drugače - kampanja proti visoki stopnji slovenske samomorilnosti, ki se je spontano začela odvijati z romanom ter gledališko igro Tunel, trgovina s samomorilskimi pripomočki in s poljudnoznanstveno knjigo Samomor - večplastni fenomen, ponuja razvedrilo in razmislek. Kampanjo smo na svoja pleča vzeli različni ljudje, odvija pa se na nekomercialnih osnovah pokrivanja osnovnih stroškov. Knjigo in igro bomo prevedli v angleščino, zato iščemo dobrega prevajalca z veliko izkušnjami. Poišči nas in nam pomagaj prodajati vrhunsko slabe samomorilske pripomočke!”

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.