Več kot 100.000 gledalcev

Đuro je s Kajmakom in marmelado postal največji slovenski filmski zvezdnik, kar je seveda fina zaušnica tistemu delu slovenske nacije, ki ima do "drugačnih" - do Bosancev, "južnjakov", Romov, gejev, samskih žensk, beguncev, izbrisanih itd. - še vedno neandertalski odnos

© Boban Plavevski

Ko je že kazalo, da slovenski film leta 2003 s publiko ne bo navezal kakega silnega kontakta, se je zgodil film Kajmak in marmelada, režijski prvenec Branka Đurića - pritegnil je več kot 100.000 gledalcev. Več kot vsi ostali lanski slovenski filmi skupaj. Več kot dvakrat več! Toda Kajmak ni le najbolj gledan slovenski film leta 2003, ampak tudi prvi slovenski film, ki ga je v samostojni Sloveniji videlo več kot 100.000 ljudi - točno, s prvega mesta je pregnal Outsiderja, ki je leta 1997 ujel skoraj 91.000 gledalcev. Andrej Košak, režiser Outsiderja, mojega telefonskega klica ni bil najbolj vesel: "Kaj naj ti komentiram? Zakaj bi moral kaj reči?" Okej, ni treba - pa mi povej, zakaj je Outsider ostal toliko časa prvi? "Ne vem. Premalo humorja." Kje? "V slovenskih filmih." Še kaj? "Pa vidiš - Slovenci radi gledajo Bosance." Šur, le da to običajno kažejo na zelo čuden način.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!