Lara Croft: Tomb Raider - Zibelka življenja

Lara Croft Tomb Raider - The Cradle of Life, 2003

Če se vam ob imenu Jana De Bonta zasvetijo oči, premislite še enkrat: drži, tip je režiral Hitrost, toda režiral je tudi nadaljevanje, Hitrost 2, ki je bilo tako slabo, da novega nadaljevanja niso posneli, in tako nesmiselno, da se Keanu Reeves sploh ni hotel prikazati. In zdaj je spet v svojem elementu - hej, še toliko bolj, ker je Zibelka življenja nadaljevanje filma, ki ga niti ni režiral sam! Hitrost je z nadaljevanjem iztiril - nehote, se razume. Zibelka življenja pa izgleda tako bedno, kot da je hotel Laro Croft namerno iztiriti.

Iskreno rečeno, Zibelka življenja izgleda tako bedno, da bi lahko iztirila stoletje. Slovita teorija, da slabega filma nihče ne posname namerno, ob tem filmu pade v vodo. In lepo prosim, če se vam oči zasvetijo ob imenu Angeline Jolie, se raje stuširajte: četudi bi se slekla, ne bi mogla rešiti tega podrazvitega nintendo nonsensa, v katerem izgleda kot bejba, ki še ni doživela orgazma - za razliko od barab, ki izgledajo kot fetišisti, ki bi ji radi nataknili črne tangice.

Ob imenu Lare Croft pa je bolje, da se vam oči sploh ne zasvetijo, kajti Zibelka življenja je le downloading časopisnih naslovnic, okej, verjetno ene in iste, na kateri je levo zgoraj pisalo "Orožja za množično uničevanje še vedno niso našli", desno zgoraj "Nemirna Afrika", levo spodaj "Sars v Hongkongu" in desno spodaj "Podelili Nobelove nagrade": Laro Croft, ki ostaja kombinacija akrobatske dominatrix, tehno feministke, interaktivne džankice, Indiane Jonesa, eksotične plesalke in Jamesa Bonda (pa tudi arheologinje in Halle Berry, huh), namreč pošljejo v Afriko (ne v Niger!), kjer naj bi izsledila Pandorino skrinjo (de facto biološko orožje!), do katere se skuša dokopati tudi malopridni, nori, kužni Nobelovec, "moderni Mengele" (Ciaran Hinds), ki bi jo rad prodal internacionalnim teroristom. Da je tip res apokaliptični evildoer, dokazuje to, da ima laboratorij v hongkonškem nakupovalnem centru (hej, Mercator ima na Vrhniki frej zgornji štuk!), toda brez panike - tip je air-condition, Lara pa je twister, ki knockoutira celo morskega psa. Defloriral bi jo lahko le Harry Potter.

PROTI