Dragica Korade, Večer

 |  Mladina 10  | 

Nesposobnost in druge tehnologije

Simptomatično: šef policije ali državne banke govori o novinarjih na isti način kot kak trdorokec iz štajerskega zakotja.

© Tomo Lavrič

Ko se je že zdelo, da se bo tudi čez drugo obletnico napada na koroškega novinarja Mira Petka poveznil molk oblasti, ki v "interesu preiskave" o svojih komunikacijskih in drugih zapletih praviloma ne dajejo izjav, se je sredi velikih političnih besed o vojni, Bushu, Chiracu, Vilni, Natu in spremembah ustave malodane kot v časih jugoslovanskih izrednih razmer zgodila nočna seja parlamenta. To, da so se na njej do polnočnih ur za zaprtimi vrati odvijali politični boji za demontažo parlamentarne komisije, ki raziskuje morebitno politično ozadje napada na novinarja, ki je skušal dešifrirati skrivnost koroške tranzicije, morda pove največ o aktualnih družbenih razmerah v Sloveniji. Saj ne, da nas način bivanja Slovenije v Evropski uniji in Natu ne bi vznemirjal, odprtih vprašanj je veliko in nedvoumnih odgovorov malo, ampak bolj kot to, kar se prikazuje kot naša prihodnost, vznemirja namera, da bi kdo primeru Petek vendarle prišel do dna. Če sploh kaj, potem je po dveh letih dihanja za ovratnik jasno vsaj to, da to dno pač ni prazno dno, ampak je negacija tistega, kar je v njem negirano.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: