Marko Zorko

 |  Mladina 34  | 

Ljudski zdravilec Bajuk

Ali lahko ta mala Slovenija postane v razkošnem evropskem stanovanju zgolj prometni utiliti in ropotarnica, kjer se valjajo stare metle in smrdi po razkužilih?

© Tomo Lavrič

Pri vladavini LDS me je najbolj presenečalo to, kako dolgo so ljudje mirno gledali rastočo državno aroganco. Oblastniki so hodili naokoli pametni za dva in niso videli vsakodnevnega življenja, ki pa je za večino prebivalstva vendarle pomenilo glavni vir preživljanja. Ta preprosta resnica, da se ljudje preživljajo z življenjem, ostane oblasti večkrat prikrita. Zdaj se dogaja isto, samo da zdajšnja oblast ni pametna niti za enega in zato gredo vse stvari nekoliko hitreje. Tudi aroganca se vidi že na daleč, ker jo precej nižja intelektualna gladina vladajočih ne prekriva dovolj, da je ne bi prepoznali tudi za te reči manj občutljivi. V obeh primerih pa lahko govorimo o diagnozi, ki je znana kot frustracijski stereotip. Gre za človeka, ki si privošči cel kup napak in spodrsljajev v imenu nekega velikega dejanja, ki bo nekoč izvršeno in ki bo zakrilo vse te malenkosti. Na koncu pa tistega velikega dela ni nikjer, vsakdanji fiasko pa ostane.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: