Miha Zadnikar

 |  Mladina 16  | 

Čas za anonimne direktne akcije

V jutru, ki sledi razglasitvi totalne nepokorščine, se takoj najdemo pred temeljnim vprašanjem - o hipokriziji: Kako, kdaj in zakaj zamolčati, kar veš o drugem ...

© Tomo Lavrič

Večkrat smo že zapisali opazko, da je tukajšnje okolje sila pripravno za anarhijo. Njeno najmočnejše orožje je, da na kulturni ravni ni nikakršne identitete in da vsi pametni kriteriji prihajajo od spodaj. Njene največje trenutne slabosti so hudo pomanjkanje zgodovinskega spomina, šibka socialna etika, politična apatija, profana seksualna diferenciacija in neurejeno razmerje med neposrednostjo in humorjem. Zlasti slednje se hitro sprevrže v zbrko površnih odnosov, pri katerih tistega, tisto, ki s totalno nepokorščino in aktivacijo resno mislita iti do konca, okolica jemlje kot zakrknjeni žrtvi ideologije, humor pa je prejkone še vedno takšne branže, da zakriva precej prepoznavnosti - nizek, jedek, ciničen, zdolgočasen, indiskreten, izmikajoč se odgovornosti do sebe in drugih. To nas utegne stati konspiracije, ključnega potenciala in svežine, nujno potrebne za direktne akcije, saj je precej neizrečenega ... veliko bližnjih živi v nenehnem strahu, v konstantnem nesporazumu. Stalno je torej treba prilagajati komunikacijske ravni, kar požre precej časa in energije, ki bi jo lahko porabili za družbeno koristno delo, izobraževanje in revolucioniranje svojega lastnega vsakdanjika. Več zavračanja, nestrinjanja - manj negodovanja in oportunosti!

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: