Brane Kovič

 |  Mladina 27  | 

Kinoteka v dreku

Kdor trdi, da je tod za kulturo premalo denarja, je navaden lažnivec: več kot dovolj ga je, vprašanje je le, kako in komu se deli.

Brane Kovič

Brane Kovič
© Arhiv Mladine

Da, in to dobesedno. Kot smo na začetku tega meseca lahko prebrali v dnevnem časopisju, je stanje v osrednji slovenski institucije za ohranjevanje zgodovinskega spomina najpopularnejše in najbolj produktivne med sodobnimi umetniškimi praksami naravnost katastrofalno - nikakor ne v organizacijskem, strokovnem, programskem, vsebinskem in še kakšnem od relevantnih pogledov, pač pa v skrajno banalnem, fizičnem stanju njenih materialnih kapacitet. Stoli v dvorani razpadajo, o spodobnem prezračevanju (kaj šele o klimatskih napravah) ne duha ne sluha, streha je kot rešeto, v predrostoru pa obiskovalcu najprej udarijo v nos vonjave, ki uhajajo iz dotrajanih, preperelih kanalizacijskih cevi (vulgo: drek), stranišča pa so že od srede letošnjega maja zaprta. Ob napovedi, da nas čez slabo leto čakata stoti jubilej domačega filma in svetovni kongres združenja filmskih arhivov, se seveda lahko vprašamo, kako bomo obeležili svečani dogodek - z drekasto dobrodošlico udeležencem, filmskim zgodovinarjem in skrbnikom svetovne kinematografske dediščine, da si nas bodo ja zapomnili?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: