Saša Eržen

 |  Mladina 48  |  Kultura  |  Hudo

Omreženi kolesarji

Praktični minimalizem

© Arhiv Mladine

Zapriseženi kolesarji tudi v teh dneh kljub neprijaznim temperaturam in ostalim zimskim nevšečnostim še kar vztrajajo pri svojem prevoznem sredstvu. Krajši dnevi z več teme in sivine pa za kolesarje pomenijo manjšo opaznost, ki jo je mogoče premagovati z različnimi odsevniki.

Genialen pripomoček in hkrati šik modni dodatek je posebna odsevna mreža, ki spominja na ribiško in jo navlečemo nase kot brezrokavnik. Izmislila si jo je Audrey Robinson, ki tudi sama kolesari vse leto in v okviru svoje firme Dargelos ponuja modne dodatke za urbano kolesarstvo. Mrežasti brezrokavnik zlahka poveznemo čez glavo - tudi če na njej tiči čelada - in ga enostavno nataknemo čez plašč ali bundo, skozenj pa komot dostopamo do žepov. Iz posebnega odsevnega materiala, ki ga je razvila firma 3M, ga ročno spletajo v newyorškem Brooklynu v treh različnih velikostih. Mreža je lahka, trpežna in praktična; kadar je ne uporabljamo, jo lahko spravimo v žep ali torbo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.