Maja Novak

Maja Novak

23. 12. 2011  |  Mladina 51  |  Ihta

Petarde, džinglbelz in lepe duše

Ali: Veseli december skozi mačje oči

Čisto malo je manjkalo, pa bi mračni, tesnobni, neskončni veseli december šel neopažen mimo mene, potem pa sem zadnjič stopala skozi železniški podhod (tam, kjer petarda lepše poči) in na asfaltu zagledala celo preprogo tistih rožnatih ovojev za petarde, ki so videti kot crknjene pijavke, in pri srcu me je stisnilo ob misli, kaj vse bo slaboumnega še sledilo v teh dneh.

Vsak veseli december se zbegano vprašam: ali sem pod kožo mačka ali pa ljudje okrog mene v resnici niso ljudje, temveč nekakšni dvonožni rosomahi, pri čemer je pravi rosomah manj brezobziren, bolj inteligenten in zmore več empatije? Vsak veseli december število samomorov, ki že sicer s pristno slovensko morbidnostjo vestno prispevajo k tako zaželeni prepoznavnosti Slovenije v svetu, narase.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.