Saša Eržen

 |  Mladina 1  |  Kultura  |  Hudo

Rešilni prtiček

Dragi taksist ...

© Arhiv Mladine

Vsak taksist ima na zalogi kakšno zgodbo o alkoholiziranem osebku, ki se – potem ko se mu je trudoma uspelo skobacati v taksi – ni mogel spomniti, na kateri ulici stanuje, ali mu sploh ni uspelo izgovoriti ničesar smiselnega ali pa je takoj utonil v globok spanec.

Do naslednjega decembra je ravno prav časa, da se najde nadobudnež in za slovenske uporabnike priredi papirnate prtičke, ki taksista v takih primerih seznanijo z destinacijo vožnje in nahajališčem plačila za opravljeno storitev. Prtički, imenovani kar »dear cab driver«, torej »dragi taksist«, imajo prazno polje za vpis naslova, taksista pa napotijo tudi do lokacije, na kateri potnik hrani denar, ki si ga je med veseljačenjem odtrgal od grla. Servieta se tudi zahvali v imenu hvaležnega potnika, ki se dan pozneje bržkone ne bo spominjal, kako je prišel domov. Prtički so naprodaj v paketu po 100 kosov in so odlični za zabave in nočne lokale, izpolniti pa jih je priporočljivo še v treznem stanju.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.