Saša Eržen

 |  Mladina 21  |  Kultura  |  Hudo

Natakljive žlice

Hranjenje s prsti

© Arhiv Mladine

V zahodni kulturi za odrasle velja, da se ne spodobi jesti s prsti. Kaj pa če si na prste nataknemo jedilni pribor, na primer plastične žlice? Takšne natakljive žlice pod imenom Finger food ponuja britansko podjetje Mustard, nekdaj znano kot The novelty gift company.

Jedilni pripomoček izdelujejo pridne kitajske roke, v enem zavitku pa so štiri živobarvne žlice, ki bodo doma, v službi, šoli, na pikniku ali na zabavi pomagale nahraniti štiričlansko družino. Žlico nataknemo na kazalec in vanjo zajamemo kašico, jogurt, sladoled, sladico, juho ali golaž. Namenjena je večkratni uporabi, vmes jo je seveda priporočljivo očistiti. Zapovedujejo ročno pomivanje, ne omenjajo pa, ali je treba žlico pred tem sneti s prsta. Natakljiva žlica je zelo priročna, saj gre v vsak žep ali torbico in jo imamo lahko vedno s seboj. Če se nam mudi, če ne maramo različne hrane na eni žlici ali kar tako, za zabavo, si lahko hkrati nataknemo več žlic in jemo večprstno in dvoročno.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.