Vlado Miheljak

Vlado Miheljak

3. 8. 2012  |  Mladina 31  |  Dva leva

Bo zamenjal ljudstvo?

(ali ljudstvo njega)

»Po vstaji 17. julija je dal sekretar zveze pisateljev na Stalinovi aleji deliti letake. Na njih je pisalo, da je ljudstvo zapravilo zaupanje oblasti in da si ga lahko spet pridobi le z dvojnim trudom. Mar ne bi bilo enostavneje, če bi oblast razpustila ljudstvo in izbrala drugo?«
— Predlog Bertolta Brechta po (vzhodno)berlinski ljudski vstaji 17. junija 1953

»Letos sem že dvakrat doživel prepoved nastopanja. Februarja, ko naj bi v srednji Italiji govoril o fojbah, so mi nastop preprečili neofašisti, zdaj pa še naši.«
— Akademik dr. Pirjevec ima nenehno težave z neofašisti

Še en zaplet ob slovesnosti. Tokrat o govorcu na slovesnosti pri Ruski kapelici. Nič novega, boste porekli. Res je, a to ne pomeni, da je vredno in dovoljeno zgolj zamahniti z roko. Če to ni nič novega, je toliko bolj strašljivo. Kajti Majer se več ne brzda, se ne obvlada in se več niti ne trudi delati vtisa. Ko neki oblastnik doseže takšno stopnjo arogance, preostane le vprašanje, ali ga odplakniti ali pa bo on odplaknil nas. Pomenljivo je, da tokrat niti najbolj zvesti režimski novinarji niso skušali za vsako ceno opravičiti Majerjeve oblastne arogance.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.