Maja Novak

Maja Novak

10. 8. 2012  |  Mladina 32  |  Ihta

Kako bo Borut Pahor hudiča na dvoje presekal

Najprej bo reklo štrbunk, potem pa še štr-bunk

Kako vemo, da je Pahor iz Šempetra pri Novi Gorici?
Po tem, da kosi travo, seveda.

Novogoriški komunalci zjutraj kar dočakati ne morejo, da se bodo lotili dela. Travo poleti kosijo malone vsak teden in še pogosteje bi jo, ko bi jo lahko cukali iz zemlje, da bi hitreje rasla. Jezdec na kosilnici prigalopira že pred šesto, s čimer nedvomno razveseli tisto borno peščico še zaposlenih meščanov, ki bi sicer spali do sedmih, tako pa na lepem dobijo uro več za zdrav zajtrk in telovadbo. Težava je zgolj v tem, da je kosilnica večja od zaplate trate pred blokom naše mame. To pomeni veliko obračanja in vzvratne vožnje ter veliko hrupa. Travne bilke – niti ena ne uide moriji – frčijo po cestišču in parkiranih avtomobilih, zato mora priti mož številka dve, ki z nekakšnim (sila glasnim) puhalnikom vse skupaj spiha v redi, da jih komunalec številka tri na nekakšnem (še glasnejšem) vozilcu z vrtečimi se metlicami lahko končno spravi s sveta. Predstave je konec okoli poldneva. S koso bi šlo dosti hitreje in tišje, pa še en sam junak bi bil kos tej zahtevni nalogi.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.