Maja Novak

Maja Novak

21. 9. 2012  |  Mladina 38  |  Ihta

Ena kartolina v živo szi osvobojene Primorske

Ali: Qui si parla soltanto italiano!

Ben sn pr’šla tó samó čez vikend tó u Novo Harico jn, jn, vam ne morem povedat, kakú je tu dolgcajt! (Vsem tistim, ki menijo, da je ponavljanje veznika »jn« pleonazem, naj predstavim značilen pogovor med Primorkama. Druga sploh ne bo prišla do besede, prva pa pravi: Ma sn si ’čeri rekla, ben to ti pa moram povejdat, ma, ma, sn si rekla, ma, to sploh ne moreš verjet, ben ji moram povejdat, tako sn si rekla, ma prov rejs, ma, ben, sn si rekla, ma slišiš, ma to ti prov moram povejdat, posluš … Vam je zdaj jasno, od kod Borutu Pahorju, konjeniku, s katerim bi se lahko pomeril kvečjemu kak Slaven Letica, njegove retorične spretnosti?)

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.