Vlado Miheljak

Vlado Miheljak

 |  Mladina 3  |  Dva leva

Planet opic

(Bo končno pogledal dol?)

Znanstveniki raziskovalnega centra primatov Yerkes na univerzi Emory v ameriški zvezni državi Georgiji so ugotovili, da so šimpanzi pripravljeni na delitev plena oziroma imajo občutek za poštenost. Doslej je bolj ali manj veljalo, da je to le človeška lastnost.
— (STA, 15. 1. 2013)

Janez Janša je ob začetku uradnega obiska v Azerbajdžanu v nagovoru slovenskim gospodarstvenikom, ki ga spremljajo, deželo ob Kaspijskem morju predstavil kot deželo priložnosti.
— Premiera je navdihnila dežela po meri samodržca Alijeva (MMC RTVS, 15. 1. 2013)

Pravzaprav si Janša ne bi mogel izbrati boljšega kraja za klavzuro pred radovedno javnostjo in mediji. V velikem slogu je šel k samodržcu še večjega sloga. K politiku, ki je bil razglašen kot osebnost leta organiziranega kriminala! Ne vemo, ali mu je kaj koristnega svetoval; ali mu je morebiti vsaj izrazil podporo v teh težkih časih. Jo pa vsekakor potrebuje. Še zlasti, ker mu jo je po medijskem pritisku in evroposlanskih poizvedovanjih odtegnil predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy. Ne le odtegnil. Postavil ga je na laž. Res sta se pogovarjala, potrjujejo iz urada predsednika Evropskega sveta, ampak ne o slovenskih notranjih zadevah. Pogovor je potekal v okviru niza telefonskih pogovorov na temo naslednika Jean-Clauda Junckerja na čelu evroskupine. Ob tem so zatrdili, da »predsednik Evropskega sveta ne želi komentirati ali se vpletati v slovensko domačo politiko«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.