Vlado Miheljak

Vlado Miheljak

 |  Mladina 40  |  Dva leva

Ugani, kdo ne pride na večerjo

(čakajoč na čudež)

Prvi čudež je bila ozdravitev francoske nune Marie Simon-Pierre, ki je prebolela Parkinsonovo bolezen, ko je molila za pokojnega Janeza Pavla II. Za njeno ozdravitev ni bilo medicinske razlage.
Drugi čudež naj bi se zgodil 1. maja 2011, ko je bil Janez Pavel II. na Trgu svetega Petra razglašen za blaženega, pri čemer naj bi ozdravela ženska iz Kostarike. Za potrditev čudeža mora biti ozdravitev takojšnja, trajna in brez znanstvene razlage.
— Papež Frančišek je potrdil tudi drugi čudež.

»Odločitev ni bila enostavna, odločitev, da bom dal soglasje h kandidaturi za predsednika stranke, je ena težjih. Po 19. oktobru pričakujem, da bomo imeli predsednico vlade, ljubljanskega župana, predsednika ali predsednico stranke.«
— Zoran Janković napoveduje skorajšnji tretji čudež

V Sloveniji se vse deli po ideološkem rezu. Tudi Slovenska cesta. Pa ne zato, ker je v spominu marsikaterega Ljubljančana ali obiskovalca še vedno Titova. Pred dnevi je mesto radikalno reduciralo promet med Šubičevo in Figovcem. Pač v predelu, kjer je bila ob največji koncentraciji po polžje premikajočega se motornega prometa največja koncentracija peščev. Jasno, takšne radikalne spremembe povsod in tako tudi pri nas povzročajo razhajanje v oceni, ali je to dobro ali slabo. A pri nas se razcep ni oblikoval po načelu pešci in kolesarji proti avtomobilistom, ampak po rezu levo-desno. Rdeči pozdravljajo razbremenitev prometa in zraka v strogem središču, črni pa zvonijo proti hudičevim domislicam. No, dopuščam, da je morda kakšen privrženec ali nasprotnik novega režima zunaj svoje ideološke sheme. Kakšen čudak se vedno najde. A kakorkoli, poenotenje glede zapore bi gotovo pomenilo svojevrsten čudež.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.