Saša Eržen

11. 10. 2013  |  Mladina 41  |  Kultura  |  Hudo

Prvi zmenek za desničarje

Diskriminatorni jedilni pribor

© Arhiv Mladine

Samo en zmenek je prvi, zato mu nekateri pripisujejo usoden pomen.

Oblikovalka Cristina Guardiola je v izogib stresnosti dogodka oblikovala pribor za prvi zmenek, ki naj bi potencialnemu paru omogočal, da se med srečanjem v restavraciji osredotoči na hrano, užitek in drug na drugega, ne pa na formalnosti v zvezi z uporabo jedilnega orodja.

Res plemenita misel, a žal boste v primeru, da juho srebate z levico, flopnili že pri žlici. Oblikovana je namreč tako, da se v usta nosi z desne. Pri nožu in vilicah te težave ni, njunemu ročaju pa je dodan magnetek, s pomočjo katerega se na krožnik odloženi jedilni orodji lepo prekrižata, kar naj bi označilo premor med hranjenjem in pokazalo na pripravljenost za klepet. S posebej zamišljeno desertno žličko lahko udeleženca zmenka drug drugega pitata s sladico, če sta seveda že naklonjena izmenjevanju sline. No, če se na zmenku nimata o čem pogovarjati, lahko poklepetata vsaj o priboru.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.