Noč grozljivk 6

31. oktobra se bo v Kinodvoru odvrtel tradicionalni celonočni maraton groze, gorja & gravža, na katerem boste dobili to, kar iščete

19:00 Srhljivec

Že začelo se bo spektakularno in unikatno. Prvič pri nas bomo namreč kultnega Srhljivca, ki ga pilotira neposnemljivi Vincent Price, videli v takih pogojih, kot so ga prikazovali leta 1959, kar pomeni, da vas čakajo dvoranski efekti, ob katerih vas bo res treslo in metalo in kakršnih še niste doživeli. V petdesetih letih prejšnjega stoletja so se filmi znašli v vojni z vse močnejšo televizijo, zato so si filmarji izmišljali vsemogoče novotarije, s katerimi so skušali pritegniti publiko – nekateri so žgali 3D, drugi Smell-O-Ramo (“dišavne efekte”), vedno lucidni William Castle, Goebbels filmske promocije, mali Alfred Hitchcock, pa je lansiral PERCEPTO, dvoranske ajs-efekte, ki so dvorano spremenili v 3D strašihišo. Včasih med projekcijo kdo omedli, a brez skrbi – bolničarke so priložene efektom.

21:00 Zakleti: poglavje št. 2

Tule pa so efekti priloženi strašihiši. James Van, avtor originalne Žage (alias Sestavljanke groze), vas bo namreč še enkrat odpeljal v strašihišo, v kateri demoni komaj čakajo na “medij”, skozi katerega bi se lahko polstergajtsko projicirali v realnost. Da zadnja leta gledamo toliko grozljivk o maščevanju demoničnih nepremičnin, ne preseneča – smo pač sredi hude finančne in gospodarske krize, ki se je začela prav v nepremičninskem sektorju, posledica krize pa so bile deložacije, tako da so mnoge družine izgubile svoje domove, ki zdaj novih lastnikov ne sprejmejo, ampak jih odganjajo, mučijo in trpinčijo.

23:15 Najdražji

Tale avstralski šoker – okej, bolj torture porn – bo pokazal, da vas nihče ne zna mučiti in trpinčiti tako dobro kot vaši najdražji, razen kakopak tistih, za katere niti ne veste, da so vaši najdražji, kar izkusi gimnazijski žrebec, ki doživi maturantski ples, na katerem nihče ne sliši njegovih krikov. Ljubezen ni le maščevanje, ampak tudi vrtanje v glavo.

1:00 Srp maščevanja

In ko boste že ravno mislili, da je terorja najdražjih konec, se bo šele začel, kajti v temle korejskem slasherju, ki se dogaja na brezizhodnem otoku, si najdražji ne bodo le vrtali v glave, ampak bodo iz ljubezni glave izgubljali, jasno, s feminističnim spinom, ki si ga delijo z Najdražjimi, strogo in pravično.

3:15 Carrie

Najdražji? Tortura? Feministični spin? Kingova Carrie, ki jo je tokrat posvojila Kimberly Peirce, režiserka filma Fantje ne jočejo, bo to, kar se začne v materinem srcu, poslala med zublje Apokalipse, tako strogo in pravično, da bodo fantje jokali.

5.15 Konec

Glede Konca, španskega šokerja, ki bo ob 6.43 končal šesto Noč grozljivk in v katerem se fantje, stari prijatelji, za vikend umaknejo v gorsko osamo, pa bom rekel le tole: šokirani boste, kako tiho zna priti konec sveta. Fin.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.