Goran Kompoš

 |  Mladina 49  |  Kultura  |  Plošča

Felix Kubin with Mitch & Mitch: Bakterien & Batterien

2013, Gagarin

+ + + +

Najneposrednejši dedič genialnih čudakov iz krožka nemškega novega vala je za svojo novo ploščo našel idealno zavezništvo v eklektičnem poljskem big bandu, ki avantgardo podobno rad secira z veliko humorja in samoironije. Pa to ne pomeni, da naveza ustvarjanja ne jemljejo resno, pač pa da se ga raje loteva z igrivostjo ali, še raje, z nekakšno otroško radovednostjo. Vsaj na površju, pod njim se ukvarja s povsem zaresnim elektroakustičnim raziskovanjem, ki na prvi posluh sicer rado deluje bizarno, ampak to ji lahko štejemo le v dobro. Kubin in Mitch & Mitch pri sodelovanju zabrišejo mejo med producentom in bendom ter ponudijo glasbo za utrjenega in hkrati neobremenjenega poslušalca. Sedmega decembra tudi v živo v Kinu Šiška!

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/121864513&color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.