Marcel Štefančič jr.

3. 1. 2014  |  Mladina 1  |  Kultura  |  Film

Jebeš novice

Anchorman 2: The Legend Continues, 2013
Adam McKay

zadržan +

TV-mreža.

Tole nadaljevanje je tako kot original – Anchorman (2004) – pompozni all-star vrtiljak skečev, tračev, gagov, absurdov, lunatičnih situacij, nesmislov, retro odbitosti in zelo slabih pričesk (osemdeseta pač), le da Ron Burgundy (Will Ferrell), najslabši in najbolj idiotski brkati TV voditelj na svetu (izraz clueless je bil verjetno izmišljen zanj), tokrat pristane na povsem novi »globalni« TV mreži, ki novice povsem prilagodi potrebam in željam ljudstva, kar pomeni, da jih prelevi v nenovice, antinovice, postnovice, poliesterski vudu infantilnosti (top vagine vseh časov), senzacionalizma (nesreče) in trapaste spontanosti (kričanje), kot da je dolgčas največji problem na svetu.

Komedija Jebeš novice sicer pomežikne tezi o »smrti novinarstva«, obenem pa tudi sama izgleda le kot parodija resnih filmov o »smrti novinarstva« - tako kot je bila recimo komedija Ali je pilot v letalu? parodija »resnih« filmov o letalskih nesrečah.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.