Borka

 |  Mladina 1  |  Kultura  |  Plošča

The Thing: Boot!

2013, The Thing Records

+ + + +

Boot! je šesti album skandinavskega garažnega free jazz tria in prvi po ploščku, ki ga je trio posnel z vokalistko Nenno Cherry. Je tudi prvi, ki ga je posnel za svojo novo založbo, in to na krilih neštetih (bojda šeststotih) živih nastopov. Uigranost treh kričačev je nesporna, najraje pa udarijo v smer eksplozij hrupa in kompleksne improvizacije. A spotoma demonstrirajo tudi kanček lahkotnosti. Ne v zvoku, ampak v dinamiki, saj z lahkoto vozijo med glasnim vpitjem in (redkim) bolj subtilno melodičnim muziciranjem. Boot! ni izlet v polje rocka, ampak je obratno. Izkoriščanje distorzije, piskanja in dretja rockerskih rifov v jazzovske namene, kar se najučinkoviteje izkaže pri priredbi Coltranove skladbe Indie. Kjer se srečata punk in jazz.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/120187024&color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.