Vlado Miheljak

Vlado Miheljak

10. 1. 2014  |  Mladina 2  |  Dva leva

Kartel bebcev

(v političnem prostoru)

Da ne bo nesporazuma: da je Jakič (oz. v njegovem imenu njegov odvetnik) vložil ovadbo zaradi odtekanja informacij, ker je ugotovil, da sta se novinarka in fotograf Večera pojavila pred njegovim domom, še preden so prišli preiskovalci NPU, je nesmiselno. Pametneje bi bilo, če bi energijo usmerila v prepričljivo zavrnitev sumov, ki so kriminaliste pripeljali v hišo. Še bolj nesmiseln, pravzaprav nesprejemljiv pa bi bil pritisk na novinarko, da naj izda svoj vir. A tudi iz izjav novinarkinega zagovornika (»Vse skupaj je trajalo dve minuti. Korektno.«) lahko sklepamo, da je bil na specializiranem tožilstvu opravljen zgolj rutinski, kratek pogovor. Policija se mora o odtekanju informacij pogovoriti predvsem sama s seboj. Ne samo v tem primeru, ampak nasploh. Namreč, nenehno odtekanje informacij je pričevalo o strokovni indolentnosti preiskovalcev in institucije. Odtekanje informacij lahko resno otežuje kakovostno strokovno delo.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.