Marcel Štefančič jr.

22. 8. 2014  |  Mladina 34  |  Kultura  |  Film

V osrčju viharja

Into the Storm, 2014
Steven Quale

zadržan

Onstran mavrice.

Sem videl letečo kravo? Ne, tisto so bili leteči tovornjaki in leteča potniška letala, s katerimi tornado – motherfucker tornadov, twister twisterjev, multipli twister, največja furija v zgodovini! – počne to, kar so džihadisti 11. septembra 2001 počeli z ugrabljenimi potniškimi letali.

Film V osrčju viharja, v katerem se manični zasledovalci tornadov – Matt Walsh, Sarah Wayne Callies ipd. – zapodijo v Silverton, oklahomsko vukojebino, ki naj bi jo natanko na dan šolske mature orgazmično napadel “teroristični” megatornado, namreč izgleda kot še ena pompozna, brezosebna, videodnevniška reimaginacija 11. septembra – in en tornado potem tudi apokaliptično zagori, da ja ne bi zgrešili poante. Za nikogar vam ne bo žal. Navijali boste itak za motherfuckerja, ki ima več osebnosti – in več domošljije – kot liki, katerih edina lastnost je, da kričijo.

(samo v Cineplexxih)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.