Marcel Štefančič jr.

27. 3. 2015  |  Mladina 13  |  Kultura  |  Film

Eksotični hotel Marigold 2

The Second Best Exotic Marigold Hotel, 2015
John Madden

Vrnitev domov.

Edini čar Eksotičnega hotela Marigold je bilo seznanjanje z liki – razkrivanje njihovih malih posebnosti in ekscentričnosti. In ko jih enkrat spoznate, le čakate, da se bo film odvrtel do konca – za nadaljevanje ostane bolj malo ali skoraj nič, le brisanje prahu s stare kolonialne nostalgije, ki naj bi imela pomlajevalne učinke.

Povedati nimajo več kaj. Kaj potem počnejo v nadaljevanju, Eksotičnem hoteli Marigold 2? Logično: seznanijo nas z novim likom, Američanom, ki ga igra Richard Gere, kar naj bi predstavljalo romantično osvežitev deklasirane britanske monokulture (Maggie Smith, Bill Nighy, Judi Dench itd.), ki v obliki razširjene družine hlini, da je tam, v Indiji, doma, in ki ji spolno in socialno potenco lahko prebudi le milje nekdanje kolonije. No, to, česar ne odtehta Gere, pa naj bi odtehtala izgradnja še enega hotela, drugega Eksotičnega hotela Marigold, kar pa je preslab izgovor za nadaljevanje, ki ga ne relativizira niti vprašanje: “Koliko novih življenj lahko imamo?”

(Cineplexx & Cankarjev dom)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.