Petra Tihole

 |  Mladina 20  |  Kultura  |  Dogodki

Likovni poslastici pri sosedih

Razstavi Bauhaus in Rodin v Zagrebu

© Musée Rodin, Pariz

Te dni se lahko odpravimo v Zagreb na kar dve izjemni razstavi. V tamkajšnjem Muzeju sodobne umetnosti si do 26. julija lahko ogledamo razstavo Bauhaus – mreženje idej in praks (BauNet), posvečeno umetnikom iz jugovzhodne Evrope, ki so se šolali na znameniti nemški arhitekturni šoli Bauhaus, med njimi je bil tudi slovenski umetnik Avgust Černigoj. Ob delih študentov bodo predstavljena tudi dela njihovih učiteljev, denimo Vasilija Kandinskega, Paula Kleeja, Laszla Moholy-Nagya ... Muzej se nahaja na Aveniji Dubrovnik 17 in je odprt od torka do nedelje od 11. do 20. ure (ob petkih podaljšajo do 21. ure).

V Umetniškem paviljonu pa bodo vse do 20. septembra na ogled dela velikega francoskega umetnika Avgusta Rodina, med katerimi je tudi verjetno njegova najznamenitejša skulptura Mislec (na fotografiji). Pavilijon najdete na Trgu kralja Tomislava 22, odprt pa je od torka do nedelje med 11. in 18. uro (ob sobotah do 20. ure).

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.