Marjan Horvat  |  foto: Joco Žnidaršič

15. 4. 2016  |  Mladina 15  |  Kultura

Knjiga, porojena iz ljubezni do Ljubljane

Fotograf Joco Žnidaršič je izdal zadnji del fotografske trilogije o Ljubljani

Joco Žnidaršič je v knjigi objavil tudi zimske podobe njemu ljubega Koseškega bajerja

Joco Žnidaršič je v knjigi objavil tudi zimske podobe njemu ljubega Koseškega bajerja

S knjigo Ljubljana, lepa in prijazna, izšla je konec lanskega leta, je Joco Žnidaršič, fotograf in dolgoletni urednik za fotografijo pri Delu, sklenil trilogijo fotografskih monografij o prestolnici. V knjigi Dobimo se na tržnici je zbral slikovite utrinke z ljubljanske tržnice, v Najlepši poti – zelenem prstanu Ljubljane je v vseh letnih časih predstavil Pot spominov in tovarištva, 34 kilometrov dolgo krožno pešpot okrog Ljubljane, monografija Ljubljana, lepa in prijazna pa je svojski prikaz njegovega videnja vedut (stare in nove) slovenske prestolnice. Še posebej je bil – zavedajoč se, da bo letos »zelena prestolnica« – pozoren na parke in zelenje. Uvod je kot za prejšnji monografiji napisal literarni zgodovinar Matjaž Kmecl in v njem, zanj značilno, hudomušno-informativno povzel zgodovino Ljubljane od starih Rimljanov do danes.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 3,7 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

  • Tedenski zakup ogleda člankov
    3,7 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

  • Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 14 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.