Saša Eržen

29. 4. 2016  |  Mladina 17  |  Kultura  |  Hudo

Tvitanje z bogom

Nagovarjanje mladih katoličanov

© Arhiv Mladine

Omrežje Twitter je med katoličani vse bolj priljubljeno. Papežev uradni profil @Pontifex je nastal pred štirimi leti, še pod Benediktom XVI., ki ga je utelešal Nemec Joseph Ratzinger, z njegovim odstopom pa je izginilo tudi vseh 38 njegovih objav.

Brezmadežni profil je nasledil papež Frančišek, ki ima danes prek devetih računov v različnih jezikih skupaj več kot dvajset milijonov sledilcev, pri čemer je po številu slednjih njegov španski račun @Pontifex_es premagal angleškega. Plakati in oglasi pa zdaj obljubljajo nič manj kot to, da lahko tvitate s samim Bogom. Pozornejše branje razkrije, da gre za projekt, ki ga sestavljajo knjiga Tvitanje z Bogom, spletna stran in aplikacija, prek katerih je na voljo dvesto tvitov tipa »Teorija velikega poka ne izključuje vere v Boga. Nasprotno, razumemo lahko, da je Bog tako začel stvarjenje sveta.«. Ti naj bi odgovarjali na vprašanja o veri ter cerkvi in bili namenjeni predvsem mladim, ki se jim ne ljubi brati daljših besedil. Tvitanje v božjem imenu je prevzel nizozemski duhovnik Michel Remery, projekt pa je požegnal tudi sam papež.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.