Saša Eržen

 |  Mladina 38  |  Kultura  |  Hudo

Neslišni mikrofon

Pripomoček za neme karaoke

Kdor poje, morda ne misli slabo, a posluh je žal tako redko posejan po svetu, da zna biti veselje do glasnega petja precej naporno za poslušalce. Sostanovalce in sosede ljubiteljev karaok so verjetno imeli v mislih razvijalci pripomočka, s katerim petje postane neslišno ali vsaj komaj slišno, če gre v resnici za dretje na vse grlo. Neslišni mikrofon, oksimoron, so si izmislili kje drugje kot na Japonskem. Prav tam je leta 1971 biznismen in v mladih letih glasbenik Inoue Daisuke izumil karaoke, katerih priljubljenost v domovini zlepa ne zamre in jih je mogoče prakticirati v posebnih lokalih, običajno odprtih med enajsto zvečer in tretjo zjutraj. Neme karaoke lahko sicer izvajamo kadarkoli in kjerkoli, tudi med vožnjo z vlakom ali med čakanjem nanj. Zadeva, ki je nataknjena okoli običajnega mikrofona, je videti kot plastični odmaševalec stranišča v črni barvi in ima notranjost obloženo z mehko peno, ki uduši zvok. Ko vanjo sopemo, ustvarjamo vlago, zato jo zavoljo higiene lahko peremo na roke. Neslišni mikrofon lahko priklopimo na računalnik, tablico ali pametni telefon. Če kupimo dva, se lahko neslišno deremo celo v duetu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.