Uredništvo

 |  Kultura

Za vse je pravi čas

Odprtje druge razstave iz cikla Pazi, sveža grafika! 

Družba TAM-TAM in Mednarodni grafični likovni center bosta jutri, 4. aprila, ob 17. uri odprla drugo razstavo iz cikla Pazi, sveža grafika! Tokrat bo razstavljala umetnica Mina Fina, njena razstava pa bo podnaslovljena Za vse je pravi čas / If only for the joy of my sadness. Razstava bo na ogled do 9. maja v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi (nasproti Glasbene matice).

Projekt Za vse je pravi čas / If only for the joy of my sadness temelji na vizualni zgoščenosti prostora, ki ga avtorica oblikuje s pomočjo silhuet rastlin in človeških teles. Rastline s svojo prvinsko podobo, preprostostjo v oblikah, prepletenostjo in večplastnostjo, tvorijo v kontrastnem okolju svetlobe in senc podobo neprehodne, zaraščene in bujne krajine. Vanjo so umeščene ploskovite in prazne silhuete človeških figur, oropane detajlov, vendar s poudarjeno govorico teles v nenaravnih in zaigranih pozah.

Občutek arhaične in idilične podobe rajskega vrta se razblini v kontrastu med prvobitnostjo narave, v katerem govorica človeškega telesa izraža lažen občutek zadovoljstva, poželenja in strasti.

Mina Fina

Mina Fina
© Borut Peterlin

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.