Saša Eržen

 |  Mladina 24  |  Kultura  |  Hudo

Pasje življenje v New Yorku

Štirinožci na podzemni železnici

© arhiv Mladine

Lani oktobra je začel veljati predpis, po katerem je na podzemni železnici v New Yorku prevoz psov dovoljen le, če so ti med vožnjo ustrezno pospravljeni. Večji psi naj bi namreč zavzeli preveč prostora na vlakih, ki so v prometnih konicah že tako prenatrpani. »Container«, kot se v uredbi imenuje to, v čemer naj bi prevažali pse, si uporabniki podzemne, ki imajo psa, tolmačijo po svoje, kakor komu ustreza. Potovalke, nahrbtniki, torbe, platnene vreče, vse je postalo primerna »posoda« za prevoz štirinožcev. Prejšnji teden so se na družbenih omrežjih razpasle podobe psov na newyorški podzemni železnici v torbah in vrečah vseh vrst, na katerih je videti, kot da ljudje kar tekmujejo, kdo bo bolj domiselno zapakiral svojega ljubljenčka. Ker nikjer posebej ne piše, da morajo biti pospravljene tudi tačke, so se nekateri znašli tako, da v dno velike Ikeine vreče izrežejo luknje, skozi katere štirinožec vtakne noge. Pes je tako hkrati pospravljen v skladu s predpisom in samostojno mobilen, da ne obremenjuje lastnikovih ramen in hrbta.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.