Izak Košir

18. 5. 2018  |  Mladina 20  |  Kultura

Druga(čna) frekvenca

Kako si je Radio Terminal kot naš prvi pravi spletni radio izboril prostor v slovenski radijski krajini

Tomaž Pezdirc v studiu Radia Terminal

Tomaž Pezdirc v studiu Radia Terminal
© Uroš Abram

Če se v Ljubljani peljete po Tivolski cesti mimo nekdanje tovarne Tobačna, boste na eni od hiš zasledili velikanski osvetljen jumbo plakat z napisom »Radio Terminal, vaša glasbena destinacija«. A če ste ravno obtičali v popoldanski gneči, ki je na tisti cesti stalnica, ter na avtoradiu skušali najti frekvenco tega radia, jo boste iskali zaman. Gre namreč za spletni radio, ki oddaja prek spletne strani www.radioterminal.si, zato ga boste lažje ujeli prek svojega mobilnega telefona. In ko mu boste prisluhnili, boste ugotovili, da ta radio, ki predvaja povsem svežo urbano svetovno glasbeno produkcijo, po glasbeni plati pri nas praktično nima konkurence. Glasbeni program na naših tradicionalnih radijskih frekvencah si je namreč (z nekaj redkimi izjemami) podoben kot jajce jajcu. Večina radijskih postaj vrti skoraj izključno stare hite. Terminal pač ne.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.