Saša Eržen

18. 5. 2018  |  Mladina 20  |  Kultura

Enajsta šola na odru

Predstava Vihar v glavi, v kateri najstniki igrajo sami sebe, je nepozabna izkušnja za ustvarjalce, pa tudi za občinstvo

Predstava je tako pristna in duhovita, da se vsakič konča s stoječimi ovacijami.

Predstava je tako pristna in duhovita, da se vsakič konča s stoječimi ovacijami.
© Matej Povše/LGL

Puberteta je drama. Zato je škoda, da tako redko najde prostor v gledališču. »Poglejte nas!« vpijejo najstniki v predstavi Vihar v glavi, ki jo je na oder Lutkovnega gledališča Ljubljana postavil režiser Primož Ekart. Kot izhodišče in v navdih je soustvarjalcem ponudil dramsko besedilo za mlade Brainstorm, ki sta ga v sodelovanju z nevroznanstveniki napisala Ned Glasier in Emily Lim. V slovenski verziji predstave, ki nagovarja pubertetnike in njihove starše in je premiero doživela konec letošnjega aprila, mladostniki prepričljivo odigrajo sami sebe. Najmlajši ima 14 let, najstarejša 19.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.