Saša Eržen

 |  Mladina 42  |  Kultura  |  Hudo

Mesna sladkarija

Čokolada s šunko

© Saša Eržen

Najnovejša bizarna moda v svetu domačih ročno izdelanih čokolad so mesni dodatki, kot so ocvirki, pršut in prekmurska šunka; čokolade s suho klobaso za zdaj še nismo zasledili. Naj bo prigrizek po obedu sladek ali slan, ni več vprašanje, saj imate lahko oboje hkrati. Dotična čokolada s prekmursko šunko je ročno izdelana v podeželski čokoladnici na posestvu Passero v Tešanovcih, naprodaj pa je pod blagovno znamko »diši po Prekmurju«. V resnici diši po temni čokoladi, saj vsebuje kar sedemdeset odstotkov kakavovih delcev. Prekmurske šunke, ki je narezana na tanko in v njej nastopa kot slani posušeni dodatek, je deset odstotkov, k okusu ter vonju pa ne prispeva kaj dosti. Ker je položena na čokolado, jo tisti, ki suhih mesnin ne marajo, z lahkoto populijo – če seveda koščki suhe šunke s čokolade pri lomljenju tablice ne odpadejo kar sami. Čokoladna kurioziteta je sicer lep spominek, saj je košček mesovja v prosojnem okenčku, ki deluje kot izložba, videti očarljivo, vsaj za mesoljubce. Rok uporabe ji poteče v pol leta, tako da bo čokolada, izdelana v naslednjih tednih, zdržala vse do velike noči.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.