Saša Eržen

 |  Mladina 1  |  Kultura  |  Hudo

Unobrush

Prostoročno ščetkanje

© Arhiv Mladine

Pozabite ščetke iz bambusa, prihaja pametna zobna krtačka, s katero bomo za umivanje zob porabili le šest sekund namesto treh minut, kolikor jih priporočajo za temeljito ščetkanje. Prvi uporabniki imajo ščetko, imenovano unobrush že v kopalnici, njeno množično izdelavo pa nameravajo zagnati še letos. Je preprosta za uporabo in očisti vse zobe hkrati; od nas zahteva le to, da v usta vtaknemo posebno penasto reč in jo tam obdržimo toliko časa, kot ga porabimo, da izgovorimo besedi ’zobna krtačka’. Ker gre za prostoročno ščetkanje, v tem času lahko počnemo kaj drugega, na primer posnamemo selfi. Unobrush skrbi tudi za higieno dlesni, čiščenja medzobnih prostorov z zobno nitko pa ne nadomesti. Z revolucionarno ščetko zobne paste ne bomo več potrebovali, saj čisti s pomočjo vibracij. Njeno spužvo bo, tako kot doslej ščetko, treba zamenjati vsak mesec; polnilna postaja, ki za delovanje potrebuje elektriko, spužvo sicer po vsaki uporabi sterilizira z UV-lučko. Krtačka prihodnosti nam bo prihranila kar nekaj časa; njeni iznajditelji ocenjujejo, da naj bi nam zaradi hitrejšega umivanja zob v življenju ostali kakšni trije meseci več časa.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.