Marcel Štefančič jr.

14. 6. 2019  |  Mladina 24  |  Kultura  |  Film

Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov 2

The Secret Life of Pets 2, 2019, Chris Renaud & Jonathan Del Val

zadržan -

Svet igrač.

Ko gledate Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov 2, si rečete: očitno so hoteli posneti TV-serijo, pa je niso, toda napisali so nekaj epizod, ki so jih zdaj “povezali” v film! Maks (terier) dobi družinskega tekmeca, dojenčka (prva epizoda, če hočete), Kepca (zajec) skuša iz cirkusa “superjunaško” rešiti tigrčka (druga epizoda), Gidget (pomeranka) pa se pretvarja, da je mačka, da bi iz “ujetništva” – okej, mačjega brloga – rešila Maksovo najljubšo igračo ( ja, tretja epizoda). Le še nekaj tipično človeških slabosti, kot so strah, nestrpnost in nevroza, morajo premagati, pa so spet doma.

Če imajo hišni ljubljenčki skrivno življenje, potem ni nič posebnega. In še nič posebnega je na precej zastarel način. Ko na koncu, med odjavno špico, zagledamo youtubske “smešnice”, ki vključujejo mačke in pse, postane jasno, kaj je hotel biti tale film, ki je sicer sequel, a to ne pomeni, da je vse po starem: v sinhronizirani verziji Maksa vokalizira Jure Mastnak, toda če boste gledali originalno verzijo, boste ugotovili, da je prišlo do občutne spremembe – Maksa namreč vokalizira Patton Oswalt, ne pa več Louis C.K., ki ga je gibanje #MeToo očitno tako kompromitiralo, da kosila ne dobi več niti v animiranem filmu.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.