Saša Eržen

 |  Mladina 30  |  Kultura  |  Hudo

Pastomat

Dozirnik za zobno pasto

© Arhiv Mladine

Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da ste bili hudo zaspani, pa ste si morali pred spanjem še umiti zobe. Med čakanjem na to, da razvijejo cenovno dostopne robote, ki nam bodo v prihodnosti umivali zobe, si lahko prihranimo vsaj napor, potreben za stiskanje tube z zobno pasto. Obstaja kar nekaj različic dozirnikov za zobno pasto, ki odmerijo količino, potrebno za eno umivanje zob, in jo iztisnejo na zobno ščetko. Enega od njih ponuja špansko podjetje Innovagoods, prava zakladnica izdelkov, ki bi si zaslužili predstavitev v vaši priljubljeni rubriki. Dozirnik je zastavljen univerzalno, da se vanj prilegajo tube zobnih past različnih proizvajalcev. Ker je odmerjanje mehansko, za svoje delovanje ne potrebuje baterij. S pomočjo močnega lepilnega traku ga namestimo na steno, enako kot držalo za pet zobnih ščetk, ki je priloženo izdelku. Glede na to, da manjši otroci praviloma uporabljajo drugo zobno pasto kot starši, je zadeva verjetno namenjena družinam z odraščajočimi otroki, vsekakor pa gre še za enega v vrsti »nepogrešljivih pripomočkov« za lajšanje tegob lenih posameznikov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.