Saša Eržen

 |  Mladina 35  |  Kultura  |  Hudo

Kilpor 2.0

Vakumski sesalec ogrcev

© Arhiv Mladine

Čiščenje por z vakumskim sesalcem je novi trend, ki naj bi pričaral »kožo kot iz revije«, čeprav je znano, da slednjo ustvari le programska oprema za retuširanje fotografij. Gre za ’nepogrešljiv’ kozmetični pripomoček za vse, ki se jim zdi, da bodo brez ogrcev srečnejši. Je občutno cenejši od enkratnega obiska pri kozmetičarki in nadomešča oldskul stiskanje mozoljev s prsti. Potop v svet sesalcev za pore oziroma lojnice razkrije nebroj različic z bolj ali manj poetičnimi imeni, med katerimi izstopata ocean heart, srce oceana, in sweet hut, sladka koča. Tu predstavljeni se imenuje kilpor in s številko 2.0, ki sledi imenu, napeljuje na misel, da gre za drugo, učinkovitejšo generacijo izdelka. Po tem, ko se z ročnim sesalcem počasi in sistematično sprehodimo čez ves obraz, pri čemer se zaradi vakuma na eni točki ne smemo zadržati več kot pet sekund, je treba uporabljeni nastavek sneti in očistiti z antibakterijskimi razkužili. Zanimivo, da imamo pore in ’umazane’ oziroma zamašene lojnice na obrazu tako ženske kot moški, a slednjih ne prikazuje in ne nagovarja niti eden od številnih oglasov ter promocijskih posnetkov za ta izdelek.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.