Izak Košir

 |  Mladina 33  |  Kultura  |  Dogodki

Sindikat odklonskih entitet, Stara mestna elektrarna, Ljubljana

14/08—18/08

eter Frankl v Za narodovo zdravje

eter Frankl v Za narodovo zdravje
© Nada Žgank

Tretji Sindikat odklonskih entitet je namenjen vsem, ki so jim blizu zabava, smeh, drznost, provokacija in druge grenko-sladke profesionalne ter tudi »diletantske« odrske radosti. Letošnji, »koronski« Sindikat bo v Ljubljani potekal v dveh delih – avgusta v dvorani Stare mestne elektrarne, septembra pa v klubu Gromka na Metelkovi. Program je namenjen gledalcem vseh starosti, poskrbeli bodo za otroke, mladino in odrasle. Otvoritveni večer, 14. avgusta, bo pripadal provokativnemu performansu Ostentation Project (Projekt Šopirjenje) Sophie Rodriguez, 16. avgusta sledi zabavna monodrama Za narodovo zdravje Brine Klamfer in Petra Frankla, 17. avgusta plesno-gledališki vesoljski resničnostni šov Urške Vohar (primerno za otroke), na sklepni dan avgustovskega dela festivala pa dva dogodka, Cirkus na mesec Branka Potočana (primerno za otroke) in dokumentarni performans Bolj čudno od raja Marka Požlepa. Natančnejši urnik in septembrske dogodke najdete na spletni strani sindikat.emanat.si.

13. festival Panč, Ljubljanski grad

20/08—23/08

Dave Thompson

Dave Thompson
© Twitter

Panč je vodilni festival stand up komedije v regiji, ki ponuja nastope izbranih stand up komikov s štirih celin. Največji pregledni festival samostoječe komedije v regiji vztraja na okopih tudi v teh za kulturo in zabavo zelo zahtevnih časih. Letos zaradi vladnih ukrepov za zajezitev korone nekoliko krajši in v precej manjšem obsegu kot sicer. Zaključni mednarodni večer bo povezoval favorit slovenskega občinstva, Dave Thompson, Tinky Winky iz Telebajskov in soigralec Hugha Lauryja v filmu Punčka, mogoče pa bo (Maybe Baby). Letos bo večji poudarek namenjen domačim mojstrom humorne besede, ki pa tudi pogrešajo nastopanje in bodo novo gradivo prvič zares stestirali prav na Panču. Med nastopajočimi bodo Perica Jerković, Boštjan Gorenc Pižama, Gašper Bergant, Žan Papič, MC Tešky, Uroš Kuzman, Sašo Stare, MC Tin Vodopivec in drugi, pride pa še nekaj tujih gostov.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.