Izak Košir

 |  Mladina 32  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Warrego Valles

Warrego Valles
© Uroš Abram

Festival Grounded, Švicarija, Park Tivoli, Ljubljana

18/08—20/08

Grounded je festival elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma, ki obravnava aktualna družbena vprašanja s povezovanjem na videz nezdružljivega: deinstitucionalizirane teoretske razprave, povsakdanjenja družbenega aktivizma ter progresivne klubske elektronske kulture. V razpravah, projekcijah, predstavitvah, glasbenih nastopih in druženjih išče informirane, argumentirane in odgovorne odzive na izzive sedanjosti in prihodnosti. Letošnja tema je »država«. Slednja nekaterim pomeni osrednje polje boja za boljši svet, drugi pa bi jo ukinili ali pa jo vsaj naredili »vitkejšo«. Na okroglih mizah bodo tokrat izpostavljene teme o 30 letih odmiranja države, privatizaciji socialne države in krizi parlamentarne demokracije, v glasbenem delu pa bodo med drugim nastopili Warrego Valles, Katcha, AM HI, Kornet in SsmKOSK. Celoten program najdete na spletki www.grounded.si.

Nina Rajić Kranjac: Solo, Nova pošta, Ljubljana

Premiera 18/08 ob 19.30

Projekt Solo je srečanje režiserke in igralcev v improvizaciji. Je poskus ustvariti dogodek s pomočjo danih iztočnic in vprašanja, kaj pomeni biti sam. Čemu teater, zakaj ga uporabiti, kako prek teh srečevanj spremeniti razmišljanje o njem? To je tudi poskus režiserke Nine Rajić Kranjac, da bi v središče postavila samo sebe in se preučila. Da bi sama postala nosilka problema in njegov katalizator.

vv9Wsr5rDnU

Glam Night, Trnovfest + Sobotne dive, Klub Tiffany

14/08

Kolektiv Glam Squad Burlesque bo v soboto, 14. avgusta, v okviru Trnovfesta v KUD CSK FP predstavil Glam Night, večer burleske in kabareta. Začetek večera ekscentričnega kabareta, ki bo vseboval bleščice, pernate boe in svilene rokavičke, bo ob 22.30. Tokrat se mu bodo pridružile posebne gostje ‒ kraljice preobleke. Slednje pa bodo prav tako 14. avgusta nastopile tudi v okviru klubskega večera Sobotne dive na vrtu metelkovskega Tiffanyja. Ob vrtenju pop ritmov, za katere bo poskrbel DJ Duki, bosta ob 21.00 v dragu nastopila Karmen Daš in Dorijan Mavrični.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.