Uredništvo

 |  Kultura

Filmske nedelje v Lutkovnem

Od 28. novembra do 19. decembra v Mariboru 

Oče

Oče

V Mariboru, mestu brez mestnega kina, v nedeljo, 28. novembra odpirajo Filmske nedelje v Lutkovnem. Gre za pomembno poglavje za ponoven zagon rednega filmskega programa, ki se bo od 28. novembra do 19. decembra odvijal enkrat tedensko ob nedeljah v Veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor z upanjem na nadaljevanje tudi v prihodnjem letu.

Za otvoritveni večer, ki bo v nedeljo 28. novembra ob 19. uri, so v sodelovanju s Festivalom slovenskega filma pripravili program nagrajenih kratkih filmov letošnje edicije festivala.  Organiziran bo tudi brezplačen avtobusni prevoz iz Ljubljane.

Z izpolnjeno spletno prijavnico si lahko rezervirate mesto na avtobusu, in sicer najkasneje do torka, 23. novembra: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSep5QonBNWEeWbjRDaRWeuLjrOWENQAqIAGQBGQChqeiRJnlQ/viewform

Prevoz bodo organizirali, če bodo zbrali minimalno 20 prijav. Predviden odhod iz Ljubljane bo ob 15. uri, predviden prihod nazaj pa ob 24. uri. Za udeležno je potrebno izpolniti pogoj PCT. 

Otvoritveni program:

- Babičino seksualno življenje (vesna za posebne dosežke)

- Kazenski strel (vesna za najboljši študijski film)

- Sestre (vesna za najboljši kratki igrani film)

- Steakhouse (vesna za najboljši animirani film)

- Vdor (vesna za najboljši eksperimentalni film)

V decembru bodo sleili še filmi: Oče (r. Florian Zeller), Delo na zahtevo (Shannon Walsh), Lihožerci (Galina Miklínová) in Cryptzoo (Dash Shaw).

Vstopnina je 5 evrov. Vstopnice si lahko zagotovite na spletni povezavi: https://lgm.kupikarto.si/dogodek.php?&dogId=4757&page=1 ali pred projekcijo na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor.

FOef-P6YenM

60wDuQMJl2Q

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.