Uredništvo

 |  Kultura

Veliki predvolilni koncert danes ob 18. uri na Trgu republike

Danes ob 18. uri bo na Trgu republike v Ljubljani potekal veliki brezplačni predvolilni koncert, na katerem bodo nastopila številna znana glasbena imena

Vabilo na današnji koncert na Trgu republike v Ljubljani

Vabilo na današnji koncert na Trgu republike v Ljubljani
© Facebook

"V Sloveniji ima oblast ljudstvo, državljanke in državljani pa jo izvršujejo neposredno in z volitvami. Tako pravi Ustava Republike Slovenije, ki je lani praznovala 30 let. Čas je, da jo vzamemo resno in z množično udeležbo na volitvah pokažemo, da nam je mar; mar zase, za bližnjega, za skupnost, za prihodnost otrok in planeta," so zapisali organizatorji (več kot 100 civilnodružbenih iniciativ) in pozvali na zgodovinski brezplačni koncert, ki bo potekal danes ob 18. uri na Trgu republike v Ljubljani. Koncert se bo odvil v vsakem vremenu. 

Podporo aktivnemu državljanstvu in udeležbi na volitvah bo s svojimi nastopi izkazalo več glasbenih skupin, glasbenic in glasbenikov, med njimi so tudi Vlado Kreslin & Mali bogovi, Koala Voice, MRFY, Lado Leskovar, Fraw Blanka, Ana Vipotnik & Igor Leonardi, Matter, Hamo & Tribute 2 Love, AKA Neomi, Leopold I., Jadranka Juras & Nikolovski, Pantaloons, Tinkara Kovač, Žena, PLIŠ, Roza in zbor ter Jani Kovačič. 

Sporočilo organizatorjev, ki državljanke in državljane pozivajo, naj se udeležijo prihajajočih državnozborskih volitev, je, da so "glasbeni okusi različni, država je ena, od vseh in za vse". 

7hhja3qziGE

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.