Stanka Prodnik

 |  Mladina 28  |  Kultura  |  TV

Pravi dedec Uroš

POP TV dokaže, da potrebujemo neodvisno in nekomercialno nacionalno javno televizijo

Uroš Slak z gostoma Lano Gobec in Alešem Primcem v oddaji 24ur Zvečer

Uroš Slak z gostoma Lano Gobec in Alešem Primcem v oddaji 24ur Zvečer
© POP TV

Ni mogoče mimo dejstva, da je POP TV v času vladavine SDS svoje novinarske naloge opravljala z visoko družbeno zavzetostjo in ozaveščenjem, kako nevaren je trumpistični populizem janšizma. SDS in Janez Janša sta bila – že prej, v času vladavine pa še bolj – do POP TV neizmerno agresivna, grozili so in se hkrati dobrikali novim lastnikom, urednica POP TV Tjaša Slokar pa je bila deležna grobih osebnih diskreditacij in diskvalifikacij, pri katerih se je vsakemu normalnemu državljanu lahko le obračal želodec. In prav drža POP TV je ob naskoku SDS na nacionalno javno televizijo marsikateri gledalki in gledalcu dala misliti: se sploh še splača braniti javno televizijo, je po vsem, kar so javnemu mediju naredili, tega mrtveca še mogoče oživiti ali se je treba sprijazniti, da bo postala javna televizija obroben medij, zanašali pa se bomo lahko na komercialne projekte, kot je POP TV, kjer so vseeno bolje zaščiteni pred politiko kot RTV Slovenija, hkrati pa več kot zadovoljivo profesionalni?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Prim. Jasna Čuk Rupnik, Dutovlje

    Pravi dedec Uroš

    Čestitke Stanki Prodnik. V neki mali TV oddaji je opazila globine družbenih dogajanj. Njen opis oddaje 24ur Zvečer na POP TV mi je zbudil spomine na dogajanja pred tridesetimi leti. Univerza San Diego v Kaliforniji je bila takrat dva tedna kraj mojega izobraževanja na področju zdravljenja bolezni zasvojenosti v zaporih. V odmoru prvega dne sem poiskala stik z dvema osebama, ki sem ju med vsemi terapevti zaznala... Več