Vlado Miheljak

Vlado Miheljak

 |  Mladina 43  |  Dva leva

Komentar / Človek v šipi

(do volitev bo mali Pahor, po njih pa spet mali Janša)

© Franco Juri

»Tukaj, s tega mostu, je hotel skočiti nekdo v reko, ki se je za njim razlivala v tišino, mir in mrak. A ni!!«
 — Napis na mostu v drami Petra Božiča Človek v šipi (1955/1970)

»Marko Urbanija: militantno krilo @strankalevica, inštitut @8Marec je danes pričelo 2. krog volitev z odigranim incidentom .#čosičmavasrad Libertarec: Pričakovana histerična predsedniška kampanja Svobodnjakov se je začela. Pričakovati je mnogo izmišljenih ekscesov, da bi se ustvarilo ozračje strahu pred voždovimi mračnimi silami t. j. opozicijo. Večinoma se bo to dogajalo na ulici preko proxyjev.
Peter Hrastelj: … Povsem možno je, da je tudi konstrukt, da z zaigrano vlogo žrtve odigra kampanjo, mnogo jih bo nasedlo. Sori ampak tisti oči, mami, dedi je že malo patetično … Zelo dvomim v resničnost dogodka.«
— Janez Janša je s poobjavo tvitov drugih uporabnikov, ki namigujejo, da je napad na Niko Kovač izmišljen, eksplicitno pokazal, kdo je dejanski prokurist hujskaške tovarne zlobe.

V predsedniški kampanji je Janša doživel največje mogoče ponižanje. Morda celo večje, kot je bil zgodovinski aprilski poraz. Namreč, ob Logarjevi etapni zmagi se ni smel z njim javno poveseliti, stopiti pred kamere in dvigniti njegove roke v šampionski drži: češ, poglejte ga, moj kandidat! Zvečer, ko so po štabih odpirali penino, je bil tako rekoč ilegalec. Zatajen, zanikan, prikrit. Kamere so ga ujele zgolj v temačni ulici pred štabom in za motnimi steklenimi vrati v prostoru štaba. Hja, človek v šipi!

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.