Uredništvo

 |  Kultura

Orto Fest / Največji klubski festival v Sloveniji

Letos bo nastopilo 20 domačih in 10 tujih izvajalcev

Batista Cadillac

Batista Cadillac
© Orto fest

Od 30. marca do 29. aprila bo v Orto baru v Ljubljani potekal že 23. Orto Fest, največji klubski festival v Sloveniji. V svoji zgodovini je gostil že več kot 700 glasbenih skupin in izvajalcev. Tudi letos bo Orto Fest žanrsko izjemno raznolik, na njem pa bo nastopilo kar 20 domačih in 10 tujih glasbenih izvajalcev, med njimi skupine Dan D, Koala Voice, Paraf, Grč, Slon in Sadež, Elvis Jackson, Niet in druge.

Otvoritvena koncerta skupine Big Foot Mama 30. in 31. marca sta že razprodana, kot tudi koncert zasedbe Slon in Sadež, ki bo 12. aprila..V soboto, 1. aprila boste na odru Orto Festa lahko videli slovensko rock skupino Dan D.

Drugi teden festivala bo postregel z domačima skupinama - rockerji Jet Black Diamonds in ska rockerji Smetnaki, nastopili pa bodo še Vazz, eden najvidnejših domačih reperjev nove generacije, domača funk rock blues skupina Batista Cadillac in rock skupina Masharik, legendarni reški zasedbii Paraf in Grč ter skupina Koala Voice.

pwo3MA2FTRw

wUxtG-Y7jms

Tretji teden Orto Festa bodo odprli kantavtor Robert Petan in posavska skupina The Rafters, sledili pa bodo še Slon in Sadež. Crvena jabuka in tri metal skupine: Loudness iz Japonske, nemška Grey Attack in švicarska Thola ter poljski stone doomerji Dopelord.

pXCpPpPCW4c

Četrti teden festivala se bo začel s koncertom domačih izvajalcev Samuela Bluesa in 3Tone, nastopili pa še UM & KUNA Freestyle Show, Elvis Jackson, Niet, Pavlo, Metropolis, Metalsteel, Plateau in Regen.

2_x8poPcf8A

yg3gjCozXdI

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.