Uredništvo

 |  Kultura

Iron Maiden / Po 16 letih se vračajo v Ljubljano

V Areni Stožice bodo nastopili 28. maja

Po 16 letih bo v Sloveniji ponovno nastopila legendarna hard rock zasedba Iron Maiden. Na prvem koncertu v okviru turneje  “Future Past Tour," ki bo 28. maja v Areni Stožice, bodo predstavili svoj zadnji album Senjutsu, uspešnice z albuma Somewhere In Time iz leta 1986 in druge klasike skupine. Kot predskupina bodo nastopili The Raven Age. Dan pred koncertom v Stožicah bo ustanovni član skupine Steve Harris s svojo skupino British Lion nastopil v ljubljanski Cvetličarni.

Basist Steve Harris pravi, da so po izidu zadnjega albuma trenutno turnejo Legacy of the Beast Tour nekoliko posodobili tako, da so nastope pričeli s prvimi tremi pesmimi z nje, z odrsko postavitvijo Japanese Palace.

"Ker nima smisla ponavljati tega za turnejo albuma Senjutsu, smo razmišljali o drugih možnostih in smo se odločili, da ponovno oživimo turnejo Somewhere In Time, saj ta ni bila vključena v različne retrospektivne zgodovinske turneje, ki smo jih imeli v preteklosti."

Steve Harris,
basist zasedbe Iron Maiden

"Ker nima smisla ponavljati tega za turnejo albuma Senjutsu, smo razmišljali o drugih možnostih in smo se odločili, da ponovno oživimo turnejo Somewhere In Time, saj ta ni bila vključena v različne retrospektivne zgodovinske turneje, ki smo jih imeli v preteklosti. Te so temeljile na naših videoposnetkih s koncertov iz osemdesetih, saj te turneje žal nismo posneli," je še dejal Harris.

ZmdECjfwgSo

WxnN05vOuSM

ZqSAJTF2Mms

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.