Uredništvo

 |  Kultura

Glam punk senzacija Palaye Royale prihaja v Ljubljano

Kot gostja koncerta se bo predstavila mlada slovenska pevka, avtorica in producentka July Jones

V ljubljanski Cvetličarni bo 1. junija v okviru eropske turneje nastopila ameriška skupina Palaye Royale, ki igra mešanico art rocka, glam punka in brit popa. Kot gostja se bo predstavila mlada slovenska pevka, avtorica in producentka July Jones, ki se je že pred dvema letoma uveljavila na evropskem in britanskem tržišču.

July Jones je po izdaji skladbe Girls Can Do Anything, ki je bila uporabljena globalno za TikTokovo kampanjo ob mednarodnem dnevu žensk,  leta 2022 predstavila svoj prvi mixtape Silly Little Dream. 

UcWNq3sXLN0

Palaye Royale pa pred veliko turnejo predstavljajo nov single in videospot za pesem Just My Type. Skladba je naslednica odmevnega dvojnega EP-ja Sextape, Songs For Sadness in zadnjega albuma Fever Dream iz leta 2022.

tmybyHBbO0Y

Skupina iz Las Vegasa navdih za ustvarjanje črpa tako iz kinematografije in filozofije kot od svojih glasbenih idolov, predvsem tistih iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja, pa tudi sodobnejših skupin, kot so My Chemical Romance, The Strokes in Arctic Monkeys.

Že kot najstniki so bratje na prepričevanje maminega prijatelja Paula Wellerja iz skupine The Jam pustili šolo, svoje prve koncerta pa organizirali v kleti domače hiše ter kmalu pritegnili pozornost Courtney Love, Scotta Weilanda in Kim Fowley, producenta in menedžerja legendarnih Runaways. Na poziv oboževalke Alex Burdon, hčerke Erica Burdona iz The Animals, je skupina leta 2015 podpisala pogodbo s Sumerian Records, nato pa leto kasneje debitirala z albumom Boom Boom Room (Side A), ki ga je produciral James Iha iz zasedbe Smashing Pumpkins. 

Kasneje je skupina izdala Boom Boom Room (Side B) (2018) ter The Bastards (2020) in Fever Dream (2022), kjer so se ti trije klasično izobraženi glasbeniki vrnili k svojim koreninam in večino skladb napisali na klavirju. 

p7XiNvQ5qJ8

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.